Dobry Posiłek 27.11.2023 - 01.12.2023

 

  Śniadanie I i II  20231201snpo.jpg  20231201sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek naturalny Hej 150g 1 szt (MLE)

Dżem 25 g 1 szt

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1szt. 150 g

Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek naturalny Hej 150g 1 szt (MLE)

Polędwica wiśniowa wędzona 30 g (GLU PSZ, SOJ)

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1szt. 150 g

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE)

  Obiad 20231201obpo.jpg 20231201obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Pomidorowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB)

Sos cytrynowy 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Łosoś pieczony 100 g (RYB)

Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 m (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - Seler i pochodne, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, RYB - Ryby i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20231130snpo.jpg  20231130sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 250 g (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka tostowa- drobiowa 30 g (SOJ, GOR)

Ser żółty 30 g (MLE)

Sałatka jarzynowa* 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR)

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 m

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt

Owsianka z jabłkiem i cynamonem 250 g (MLE, GLU OW)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka tostowa- drobiowa 60 g (SOJ, GOR)

Sałatka jarzynowa* 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR)

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt

  Obiad 20231130obpo.jpg 20231130obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Fasolka po bretońsku 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Kiwi 1 szt

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)

Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g (SEL)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kiwi 1 szt

Serek homo owocowy 150g 1 szt (MLE)

 

*warzywa i owoce mrożone

GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - Seler i pochodne, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały, GOR - Gorczyca i produkty pochodne

 

  Śniadanie I i II  20231129snpo.jpg  20231129sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Kasza jęczmienna na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 30 g (SOJ, MLE)

Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g

Hochland 1 szt (MLE)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Pudding z nasion chia z musem jabłkiem 150 g (MLE)

Kasza jęczmienna na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka na kartki wieprzowa 30 g

Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g

Hochland 1 szt (MLE)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Pudding z nasion chia z musem jabłkiem 150 g (MLE)

  Obiad 20231129obpo.jpg 20231129obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Pieczarkowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Surówka z selera i orzechów z jogurtem 100 g (MLE, ORZ, SEL)

Marchew gotowana z olejem* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Pieczarkowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pietruszkowy* 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Surówka z selera i orzechów z jogurtem 100 g (MLE, ORZ, SEL)

Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - Seler i pochodne, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały.

 

  Śniadanie I i II  20231128snpo.jpg  20231128sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Makaron na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)

Szynka Piastowska- wp. 30 g (SOJ)

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 m

Melon 150 g

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)

Szynka Piastowska- wp. 30 g (SOJ)

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Melon 150 g

Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)

  Obiad 20231128obpo.jpg 20231128obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kasza gryczana 200 g

Łopatka wieprzowa gotowana 100 g

Sos pieczeniowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kasza gryczana 200 g

Łopatka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem b/c

 

*warzywa i owoce mrożone

GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - Seler i pochodne, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany.

 

  Śniadanie I i II  20231127snpo.jpg  20231127sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek homo. naturalny 50 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1szt. 150 g

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek homo. naturalny 50 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1szt. 150 g

Kanapka z szynką i pomidorem (chleb razowy 40g, masło 5g, szynka 25g, pomidor 15g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE, GOR)

  Obiad 20231127obpo.jpg 20231127obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczoną ilością łatwoprzyswajalnych węglowodanów (d. cukrzycowa)

Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL)

Pierogi z serem* 300 g (GLU PSZ, MLE)

Surówka z marchwi b/c () 100 g (MLE)

Kalafior gotowany* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL)

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem żółtym * 350 g (GLU PSZ, MLE,)

Surówka z marchwi b/c () 100 g (MLE)

Kalafior gotowany* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - Seler i pochodne, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne.