Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Kasza jęczmienna na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 30 g (SOJ, MLE) Serek kanapkowy twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1 szt (MLE) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Pudding z nasion chia z musem truskawkowym 150 g ( MLE) |
Kasza jęczmienna na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka na kartkiwieprzowa 30 g Serek kanapkowy mini serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1 szt (MLE) Pomidorki koktajlowe 80 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Pudding z nasion chia z musem truskawkowym 150 g ( MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Krem z dyni z grzankami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL) Pierogi z serem* 300 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z marchwi b/c 100 g (MLE) Kalafior gotowany* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 m |
Krem z dyni* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem żółtym * 350 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z marchwi b/c 100 g (MLE) Kalafior gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. (podwieczorek)
|
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SOJ - Soja i pochodne, SEL - Seler i pochodne.
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 250 g (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 30 g (SOJ, GOR) Ser żółty 30 g (MLE) Sałatka jarzynowa* 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR) Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt |
Owsianka z jabłkiem i cynamonem 250 g (MLE, GLU OW) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 60 g (SOJ, GOR) Sałatka jarzynowa* 100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR ) Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Fasolka po bretońsku 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Kiwi 1 szt Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g (SEL) Kompot owocowy* b/c 250 ml Kiwi 1 szt Serek homo owocowy 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)
|
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SOJ - Soja i pochodne, SEL - Seler i pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne.
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek naturalny Hej 150g 1 szt (MLE) Dżem 25 g 1 szt Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Gruszka 1szt. 150 g |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek naturalny Hej 150g 1 szt (MLE) Polędwica wiśniowa wędzonka wieprzowa 30 g (GLU PSZ, SOJ) Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Gruszka 1szt. 150 g Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Pomidorowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos cytrynowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 m |
Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek)
|
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SOJ - Soja i pochodne, SEL - Seler i pochodne, RYB - Ryby i pochodne.