Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Twaróg półtłusty 80 g (MLE) Dżem brzoskwiniowy 30 g Sałatka z pomidorów z jogurtem natur i natką pietr 100 g (MLE) Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Gruszka 1szt. 150 g |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Twaróg półtłusty 80 g (MLE) Dżem brzoskwiniowy 30 g Sałatka z pomidorów z jogurtem natur i natką pietr 100 g (MLE) Jabłko 1 szt 1 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kalafiorowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL) Ryba smażona (Miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki z koperkiem 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g Warzywa po grecku* 100 g (GLU PSZ, SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Kalafiorowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL) Ryba pieczona (Miruna) 100 g (RYB) Ziemniaki z koperkiem 200 g Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* b/c 250 ml Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka kiszonego 150 g (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, RYB - Ryby i pochodne, SOJ - Soja i pochodne.
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek wiejski ziarnisty 50 g (MLE) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa g (SOJ, MLE) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Banan 1szt. |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek wiejski ziarnisty 50 g (MLE) Szynka na kartkiwieprzowa 30 g Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Śliwka 1 szt. Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron 200 g (GLU PSZ) Gulasz wołowy 200 g (GLU PSZ) Sałatka szwedzka b/c 100 g (GOR) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz czerwony z ziemniakami * b/c 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Gulasz wołowy 200 g (GLU PSZ) Sałatka szwedzka b/c 100 g (GOR) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, RYB - Ryby i pochodne, SOJ - Soja i pochodne.
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Ryż na mleku z musem truskawkowym 200 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasztet Jana pieczony 60 g (GLU PSZ, JAJ, SEL) Serek śmietankowy naturalny 30 g (MLE) Papryka świeża 90 g Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Pomarańcza 250g 1 szt |
Ryż na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 60 g (SOJ, GOR) Serek śmietankowy naturalny 30 g (MLE) Papryka świeża 90 g Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Pomarańcza 250g 1 szt Orzechy włoskie łuskane 30 g (ORZ) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Rosół z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Eskalopka z kurczaka 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE) Surówka Colesław b/c 100 g (JAJ, MLE, GOR) Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Rosół z makaronem pełnoziarnistym * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, SEL - Seler i pochodne, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały.
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Makaron na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z makreli wędzonej z warzywami* 50 g (RYB, SEL) Polędwica drobiowo-wieprzowy 50 g Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Winogrona 150 g |
Makaron na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z makreli wędzonej z warzywami* 50 g (RYB, SEL) Polędwica drobiowo-wieprzowy 50 g Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 m Winogrona 150 g Kanapka z twarożkiem i pomidorem 1 szt (GLU PSZ, MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Grochowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Kotlety ziemniaczane pieczone 300 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pieczarkowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR) Brokuł z sezamem i z olejem* 100 g (SEZ) Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Grochowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Kotlety ziemniaczane pieczone 300 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pieczarkowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR) Brokuł z sezamem i z olejem* 100 g (SEZ) Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Kompot owocowy* b/c 250 m Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka kiszonego 150 g |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, SEL - Seler i pochodne, RYB - Ryby i pochodne.