Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser ricotta z cynamonem 50 g (JAJ, MLE) Szynka Piastowska- wieprzowa 30 g (SOJ) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem 250 ml (MLE) Śliwka szt 2 szt |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser ricotta z cynamonem b/cukru 50 g (JAJ, MLE) Szynka Piastowska- wieprzowa 30 g (SOJ) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE) Śliwka szt 2 szt Słupki z warzyw 100 g Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Pomidorowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos cytrynowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos cytrynowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* b/c 250 ml Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, SEL - Seler i pochodne, RYB - Ryby i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE) Hummus 30 g (SEZ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 m Winogrona 100g |
Zacierka na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, JAJ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE) Hummus 30 g (SEZ) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem 100 g Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL) Brokuł z bułką tartą i z olejem* 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Ziemniaki z koperkiem 100 g Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Koktajl wieloowocowy* b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym. 250 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Pierś drobiowa delikatna z kurnej półki 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jabłko 1 szt |
Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Pierś drobiowa delikatna z kurnej półki 30 g Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jabłko 1 szt Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Buraczki gotowane drobno tarte. b/c 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem 200 g Filet z indyka pieczony 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Surówka z marchwi b/c 100 g (MLE) Kompot owocowy* b/c 250 ml Budyń o smaku waniliowym b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SEL - Seler i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Twaróg półtłusty 30 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Mandarynka 2 szt |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Twaróg półtłusty 30 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE) Mandarynka 1 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ) Sos cebulowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Solferino * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ) Sos szpinakowy* 80 ml (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki jęczmienne na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka na kartki wieprzowa 30 g Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Rzodkiewka szatkowana z jogurtem i szczypiorkiem 90 g (MLE) Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
Płatki jęczminne na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka na kartki wieprzowa 30 g Ser mozzarella kulki 35 g (MLE) Rzodkiewka szatkowana z jogurtem i szczypiorkiem 90 g (MLE) Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Brokułowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL) Pierogi z serem* 200 g (GLU PSZ, MLE) Sos jogurtowy naturalny 80 g (MLE) Surówka z marchwi z pomarańczami, rodzynkami i z olejem 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Gruszka 1szt. 150 g |
Brokułowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą * 200 g (GLU PSZ, SEL) Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 100 g Gruszka 1szt. 150 g Kompot owocowy* b/c 250 m Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, SEL - Seler i pochodne