Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1 szt (MLE) Szynka Piastowska- wpieprzowa 30 g (SOJ) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Banan 1szt. |
Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek twarogowy śmietankowy 30g Hochland 1 szt (MLE) Szynka Piastowska- wpieprzowa 30 g (SOJ) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Kiwi 1 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem 200 g Kotlet z ryby (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g Surówka z selera i orzechów. 100 g (MLE, ORZ, SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem 200 g Ryba gotowana (Dorsz) 100 g (RYB) Sos koperkowy * 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g Surówka z selera i orzechów. 100 g (MLE, ORZ, SEL) Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyny, SOJ - Soja i pochodne, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały, RYB - Ryby i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasztet z fasoli () 50 g (GLU PSZ, JAJ) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa 30 g (SOJ) Ogórek kiszony 80 g Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 m Jabłko 1 szt |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa 30 g (SOJ) Ogórek kiszony 80 g Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt Kanapka z serem żółtym i pomidorem (chleb razowy 60g, masło 5g, ser żółty 25g, pomidor 15g) 1 szt (GLU PSZ, MLE,) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Sos boloński z mięsa wieprz łop* 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (MLE) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Sos boloński * 150 g (GLU PSZ, SEL) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (MLE) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 m Koktajl truskawkowy* b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym. 250 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 30 g (SOJ, MLE) Pomidor 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Mandarynka 2 szt |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Serek smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE) Szynkowa dębowa drobiowa 30 g Pomidor 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) Mandarynka 2 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kapuśniak z kapusty białej 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Pieczeń wołowa 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02) Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Pieczeń wołowa 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g (MLE) Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Słupki z marchewki i ogórka 100 g (podwieczorek) Hummus 30 g (SEZ) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyny
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Twarożek 30 g (MLE) Rzodkiew biała 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt |
Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Twarożek 30 g (MLE) Rzodkiew biała 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt Jabłko 1 szt |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEZ) Ziemniaki z koperkiem 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR) Marchew gotowana z olejem* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Jarzynowa z makaronem pełnoziarnistym* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Filet z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ) Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki z koperkiem 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sałatka z pęczaku, cieciorki, ogórka i papryki 150 g (GLU PSZ) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyny, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 30 g (może zawierać: MLE, GOR) Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Śliwka 2 szt |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 350 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 10 g (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 30 g (może zawierać: MLE, GOR) Serek kanapkowy śmietankowy 30g 1 szt (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron ze szpinakiem i serem żółtym * 300 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz ukraiński z ziemniakami* b/c 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem*300 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne