Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Twaróg półtłusty 30 g (MLE) Szynka z piersi kurczaka 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Kiwi 1 szt. |
Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Twaróg półtłusty 30 g (MLE) Szynka z piersi kurczaka 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE) Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Kiwi 1 szt. |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kotlet z ryby (Dorsz) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB) Surówka z kapusty młodej z olejem 100 g Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Krupnik jęczmienny * 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Ryba gotowana (Dorsz) 100 g (RYB) Sos koperkowy * 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty młodej z olejem 100 g Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ-jaja, SEZ-sezam, RYB - Ryby i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR) Ogórek świeży 80 g Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Arbuz 150 g |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. ( GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Ogórek świeży 80 g Mix sałat 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Arbuz 150 g Kanapka z serem żółtym i pomidorem (chleb razowy 60g, masło 5g, ser żółty 25g, pomidor 15g) 1 szt. (GLU PSZ, MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron Spaghetti 200 g (GLU PSZ) Sos boloński z mięsa wieprz łop* 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL) Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Sos boloński * -dieta 150 g (GLU PSZ, SEL) Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Maślanka z płatkami owsianymi 150 ml (MLE, GLU OW) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Owsianka z jabłkami 250 g (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 30 g (SOJ, MLE) Pomidor 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Banan 1 szt. |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE) Szynkowa dębowa drobiowa 30 g Pomidor 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) Pomarańcza 250g 1 szt. |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kapuśniak z kapusty białej * 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ) Pieczeń wołowa 100 g Sos pieczeniowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka z marchwi i jabłka z olejem b/c 100 g Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Ziemniaczana * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ) Pieczeń wołowa 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z marchwi i jabłka z olejem b/c 100 g Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Słupki z marchewki i ogórka 100 g i Serek Almette mini 30g 1 szt. (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki pszenne na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Twarożek 30 g (MLE) Pomidor 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Pomarańcza 250g 1 szt. |
Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Twarożek 30 g (MLE) Pomidor 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Jabłko 1 szt. |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g Marchew gotowana z olejem* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Jarzynowa z makaronem pełnoziarnistym* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ) Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml Sałatka z pęczaku.cieciorki.ogórka i papryki 150 g (GLU PSZ) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ-jaja, SEZ-sezam
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt. (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Gruszka 1 szt. 150 g |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 350 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt. (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Gruszka 1 szt. 150 g Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt. (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Pierogi leniwe z cynamonem b/c 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE) Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE) Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 150 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Sos jogurtowo truskawkowy*b/c 150 g (MLE) Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 150 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, ORZ - Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały