Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek naturalny Hej 150g 1 szt. (MLE) Dżem 25 g 1 szt. Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Arbuz 150 g |
Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek naturalny Hej 150g 1 szt ( MLE) Polędwica wiśniowa wędzonka wieprzowa 30 g (GLU PSZ, SOJ) Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 90 g Rukola 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Koktajl truskawkowy* b/c 150 ml (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Pomidorowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Sos koperkowy * 80 ml (GLU PSZ, MLE) Sos koperkowy * 80 ml (GLU PSZ, MLE) Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 100 g (SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 100 g (RYB) Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml(podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne,RYB - Ryby i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Owsianka z bananem, rodzynkami i cynamonem 250 g (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 30 g ( może zawierać: MLE, GOR) Ser żółty 30 g (MLE) Sałatka jarzynowa z olejem* 100 g (SEL) Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt. |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 60 g (może zawierać: MLE, GOR) Sałatka jarzynowa z olejem* 100 g (SEL) Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt. |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Filet z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Cukinia pieczona z olejem * 150 g Kiwi 1 szt. Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ) Filet z kurczaka pieczony 100 g ( GLU PSZ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ) Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g (SEL) Kiwi 1 szt. Kompot owocowy* b/c 250 ml Serek homo owocowy 150g 1 szt. (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza jęczmienna na mleku 250 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 30 g (SOJ, MLE) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt. ( MLE) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona z olejem 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Pudding z nasion chia z musem truskawkowym b/c 150 g (MLE) |
Kasza jęczmienna na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU JĘCZ) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka na kartki wieprzowa 30 g Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt ( MLE) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona z olejem 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Pudding z nasion chia z musem truskawkowym b/c 150 g ( MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Pieczarkowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE) Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Pieczarkowa z makaronem pełnoziarnistym* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pietruszkowy* 100 ml ( GLU PSZ, MLE) Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Makaron na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE) Szynkowa dębowa drobiowa 30 g Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Gruszka 1 szt. 150 g |
Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa 30 g Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Gruszka 1szt. 150 g Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Szczawiowa z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko 200 g Łopatka wieprzowa gotowana 100 g Sos meksykański 80 g (GLU PSZ) Surówka z pora i jabłka z koperkiem (z olejem) 100 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Brokułowa z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Łopatka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z pora i jabłka z koperkiem (z olejem) 100 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek homo. naturalny 50 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Arbuz 150 g |
Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek homo. naturalny 50 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Arbuz 150 g Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt. (GLU PSZ, SOJ, MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Makaron ze szpinakiem i serem żółtym * 300 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z marchwi z olejem b/c 100 g Kalafior gotowany* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem*dieta 300 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z marchwi z olejem b/c 100 g Kalafior gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt. (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne