Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 250 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) Dżem brzoskwiniowy 30 g Sałatka z pomidorów i koperku 100 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Śliwka 1 szt. Cukier 5g (saszetka) 1 szt. |
Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Zacierka pełnoziarnista na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, JAJ, SEL) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) Szynka wędzona 30 g Sałatka z pomidorów i koperku 100 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Śliwka 1 szt Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kalafiorowa z ryżem * 350 ml ( MLE, SEL) Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g Warzywa po grecku* 100 g ( GLU PSZ, SEL) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Kalafiorowa z ryżem pełnoziarnistym* 350 ml (MLE, SEL) Ryba pieczona (Miruna) 100 g ( RYB) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sałatka ze szpinaku, pomidorków, sera mozar. z olejem 100 g ( MLE) Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka kiszonego 150 g (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, RYB - Ryby i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. ( GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek wiejski ziarnisty 50 g ( MLE) Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 30 g (SOJ, MLE) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Kiwi 1 szt. |
Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50 g 1 szt. ( GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Serek wiejski ziarnisty 50 g ( MLE) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Pomidorki koktajlowe 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Kiwi 1 szt. Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt. (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron 200 g (GLU PSZ) Potrawka wołowa 200 g (GLU PSZ, SEL) Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Barszcz czerwony z ziemniakami * b/c 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Potrawka wołowa 200 g (GLU PSZ, SEL) Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt. (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Ryż na mleku z musem truskawkowym + 200 g (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasztet Jana 60 g (GLU PSZ, JAJ, SEL) Serek śmietankowy naturalny 30 g (MLE) Papryka świeża 90 g Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Banan 1szt. |
Ryż brązowy na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa. 60 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR) Serek śmietankowy naturalny 30 g (MLE) Papryka świeża 90 g Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Jabłko 1 szt. Orzechy włoskie łuskane 30 g (ORZ) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Rosół z makaronem * 350 ml ( GLU PSZ, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos bazyliowy* 100 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 100 g (GLU PSZ) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Rosół z makaronem pełnoziarnistym * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos bazyliowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE) (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Makaron na mleku 250 ml ( GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasta z makreli wędzonej z warzywami* 50 g (RYB, SEL) Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy 50 g Ogórek kiszony 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Jabłko 1 szt. |
Makaron na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Pasta z makreli wędzonej z warzywami* 50 g (RYB, SEL) Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy 50 g Ogórek kiszony 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt. Kanapka z twarożkiem i pomidorem (chleb razowy 60g, masło 5g, twarożek 25g, pomidor 15g) 1 szt. (GLU PSZ, MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Grochowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g (MLE) Marchew gotowana z olejem* 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Solferino * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL) Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g (MLE) Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL) Kompot owocowy* b/c 250 ml Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka kiszonego 150 g (podwieczorek) |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, RYB - Ryby i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne
Śniadanie I i II | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka Drobiowa 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt. (MLE) Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Cukier 5g (saszetka) 1 szt. Gruszka 1 szt. 150 g |
Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE) Szynka Drobiowa 30 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt. ( MLE) Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Gruszka 1 szt. 150 g Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt. (MLE) |
|
Obiad | ||
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej * 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR) Kotlety ziemniaczane pieczone 300 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pieczarkowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka Colesław b/c 100 g ( JAJ, MLE, GOR) Brokuł z sezamem i z olejem* 100 g (SEZ) Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Kapuśniak z kapusty kiszonej * 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR) Kotlety ziemniaczane pieczone 300 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pieczarkowy 80 ml (GLU PSZ, MLE) Surówka Colesław b/c 100 g ( JAJ, MLE, GOR) Brokuł z sezamem i z olejem* 100 g (SEZ) Kefir 2% tł 150 ml (MLE) Kompot owocowy* b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt. |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne