Dobry Posiłek 16.06.2025 - 18.06.2025

 

  Śniadanie I i II  20250618snpo.jpg  20250618sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Owsianka z jabłkami 250 g (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem + 50 g (MLE)

Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ)

Ogórek świeży 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Banan 1szt (II śniadanie)

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem + 50 g (MLE)

Jajko gotowane kl M 1 szt ( AJ)

Ogórek świeży 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

Pomarańcza 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250618obpo.jpg 20250618obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)

Ryż na sypko 200 g

Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Sos brokułowy- dieta + 80 g (MLE)

Surówka z marchwi i selera + 100 g (MLE, SEL)

Kalafior gotowany + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Surówka z marchwi i selera + 100 g (MLE, SEL)

Kalafior gotowany + 100 g

Słupki papryki czerwonej + 100 g (podwieczorek)

Dip jogurtowo-koperkowy + 30 g (MLE) (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250617snpo.jpg  20250617sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twaróg półtłusty 30 g (MLE)

Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30 g (SOJ)

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Arbuz 150g (II śniadanie)

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twaróg półtłusty 30 g (MLE)

Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30 g (SOJ)

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)

Arbuz 150 g (II śniadanie)

  Obiad 20250617obpo.jpg 20250617obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa wielowarzywna z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)

Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL)

Sos własny dieta + 80 g (SOJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Mizeria + 100 g (MLE)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa wielowarzywna + 300 ml (SOJ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 50 g (GLU PSZ)

Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL)

Sos własny dieta + 80 g (SOJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Mizeria + 100 g (MLE)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250616snpo.jpg  20250616sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Makaron na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Pasztet wieprzowy z warzywami dieta + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL)

Ogórek kiszony 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Pasztet wieprzowy z warzywami dieta + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL)

Ogórek kiszony 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Mandarynka 1 szt (II śniadanie)

Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR) (II śniadanie)

  Obiad 20250616obpo.jpg 20250616obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)

Kasza gryczana 200 g

Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g

Sos pietruszkowy + 80 g (SOJ, MLE)

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Marchew gotowana + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)

Kasza gryczana 200 g

Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g

Sos pietruszkowy + 80 g (SOJ, MLE)

Fasolka szparagowa żółta + 100 g

Marchew gotowana + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne