Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Jajko w sosie tatarskim + 100 g (JAJ, MLE, GOR) Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE) Rzodkiew biała - tarta 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Cukier 5g (saszetka) 1 szt Pomarańcza 1 szt (II śniadanie) |
Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym + 100 g (JAJ, MLE) Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE) Rzodkiew biała - tarta 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie) Jabłko 1 szt (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa krem z pomidorów + 350 ml (SOJ, SEL) Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ) Kotlet wieprzowy mielony + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 100 g Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa krem z pomidorów + 350 ml (SOJ, SEL) Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ) Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos własny dieta + 80 g (SOJ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 100 g Brokuł gotowany + 100 g Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Makaron na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa, szynka wędzona, parzona 30 g Pasztet wieprzowy z żurawiną + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 5g (saszetka) 1 szt Arbuz 150g (II śniadanie) |
Kasza pęczak na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa, szynka wędzona, parzona 30 g Twarożek z natką pietruszki + 50 g (MLE) Ogórek świeży 80 g Sałata strzępiasta czerwona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Arbuz 150 g (II śniadanie) Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR) (II śniadanie) |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Ryż na sypko 200 g Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 200 g (GLU PSZ, SEL) Dynia pieczona + 100 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 200 g (GLU PSZ, SEL) Dynia pieczona + 100 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek) Kompot owocowy* b/c 250 ml |
*warzywa i owoce mrożone
Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne