Dobry Posiłek 30.06.2025 - 04.07.2025

 

  Śniadanie I i II  20250701snpo.jpg  20250701sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko w sosie tatarskim + 100 g (JAJ, MLE, GOR)

Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE)

Rzodkiew biała - tarta 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt

Pomarańcza 1 szt (II śniadanie)

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym + 100 g (JAJ, MLE)

Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE)

Rzodkiew biała - tarta 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE) (II śniadanie)

Jabłko 1 szt (II śniadanie)

  Obiad 20250701obpo.jpg 20250701obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa krem z pomidorów + 350 ml (SOJ, SEL)

Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ)

Kotlet wieprzowy mielony + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 100 g

Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa krem z pomidorów + 350 ml (SOJ, SEL)

Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ)

Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos własny dieta + 80 g (SOJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 100 g

Brokuł gotowany + 100 g

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20250630snpo.jpg  20250630sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Makaron na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa, szynka wędzona, parzona 30 g

Pasztet wieprzowy z żurawiną + 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt

Arbuz 150g (II śniadanie)

Kasza pęczak na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka od Zduna-wędzonka wieprzowa, szynka wędzona, parzona 30 g

Twarożek z natką pietruszki + 50 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Arbuz 150 g (II śniadanie)

Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR) (II śniadanie)

  Obiad 20250630obpo.jpg 20250630obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ryż na sypko 200 g

Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 200 g (GLU PSZ, SEL)

Dynia pieczona + 100 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 200 g (GLU PSZ, SEL)

Dynia pieczona + 100 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 100 g

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW – gluten owsiany, GLU JĘCZ – gluten jęczmienny, SEL - Seler i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne